Keep on Dreaming

ZA 28 JAN t/m ZO 26 MRT 2023

Keep on Dreaming is de titel van de expositie in De Lawei in Drachten rondom het thema droom. Centraal staat een interactieve installatie van textiel vormgeefster en theatermaker Mariken Biegman. Het thema wordt verder uitgewerkt door andere kunstenaars, onder wie fotograaf Ronald Pras en kunstschilder Elise Klinkert. Ook andere noordelijke kunstenaars doen mee; Erik de Boer, Sjoerd Kooistra van Studio A heart that works, Marjan Geboers, Reny Kramer, Fleur Stoltenborgh, Marijke Sjollema, Maruschka Poolman, Myrte Legerstee, Jenny Piso en Hilde van Eijk. 

Droomdeken – Mariken Biegman
De expositie is opgebouwd rondom de installatie van Mariken Biegman. Het gaat om een enorm bed waarop een wollen ‘droomdeken’ van gehaakte bloemen ligt, waaraan door Biegman, vrijwilligers en bezoekers gedurende de expositie verder gewerkt wordt. Volgens Milena Bleeksma, coördinator beeldende kunst van Theater De Lawei, droomt Biegman ervan om mensen met elkaar te verbinden. ‘Een manier om dat te doen, is vrijwilligers en bezoekers samen iets te laten maken. Het gezamenlijk haken aan een droomdeken van bloemen is een fijne manier om mensen elkaar te laten ontmoeten.’
Wil je ook aanhaken en meehelpen aan de Droomdeken? Lees hier meer.

“Stel je toch eens voor dat het lukt om met heel veel verschillende mensen een reusachtige droomdeken te maken van gehaakte bloemmotieven! Alle mensen die meedoen mogen zelf de kleuren kiezen, de vormen en de grootte van de bloemen. Zoveel diversiteit samengevoegd tot een groot geheel, dat is toch prachtig?”

Om haar droom van verbinding nog concreter te maken, zal Biegman met een ‘mijmerbankje’ door Drachten trekken. Het is de bedoeling dat Drachtenaren op het bankje plaatsnemen en hun dromen delen. Op de expositie kunnen bezoekers luisteren naar een soundscape van deze verhalen. Het bankje is een samenwerking tussen Mariken Biegman en Kika Booy en is ontworpen door kunstenaar Marc van Vliet, bekend van Sense of Place.